آشپزی

آشپزی ساده

لوبیاپلو

آلبالو پلو

مواد لازم

 برنج : 1 کیلو

آلبالو : 2 کیلو

شکر : 2 کیلو

مرغ تمیز کرده : یک عدد(در حدود 5/1 کیلو)

روغن : 200 گرم

زعفران ساییده : 1 قاشق مربا خوری      

خلال پسته و بادام : از هر کدام 50 گرم

 طرز تهیه:

برنج را خیس کرده و هسته آلبالو رامی گیریم.شکر را روی آلبالو می ریزیم ظرف آلبالو را که بهتر است لعابی باشد روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید بطوریکه بعد از جوش آمدن یک ربع تا 20 دقیقه تقریبا روی آتش بماند تا شربت کمی غلیظ شود (برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت به مرحله قوام آمدن برسد) .مربا را از روی آتش برمی داریم و میگذاریم کاملا سرد شود(بهتر است مربا را یکشب قبل آماده کنیم) مرغ یا گوشت برده تمیز کرده را با یکی دو عدد پیاز و مقداری آب و کمی نمک می گذاریم بپزد بطوریکه بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد. مرغ را تکه می کنیم و استخوانهای سینه و ران آنرا می گیریم. برنج را آبکش می کنیم و آلبالو را از شربت در می آوریم، شربت زیادی مربا چند جوش می دهیم تا قوام بیاید و به مصرف شربت آلبالو می رسانیم 3 تا 4 قاشق سوپخوری روغن را با نصف لیوان آب جوش ته دیگ می ریزیم.2/1 از برنج توی آبکش را در دیگ می ریزیم سه چهار قاشق از مربا را کنار می گذاریم(این مربا به مصرف تزیین روی دیس می رسد) بقیه آلبالوی از شربت خارج کرده را روی سطح برنج می ریزیم نصف از بقیه برنج را روی آلبالو می ریزیم و مرغ یا گوشت بره را روی آن قرار می دهیم  و با بقیه برنج روی آنرا می پوشانیم .اطراف برنج را به شکل مخروط بالا می آوریم و خلال  بادام را می شوئیم یک گوشه دیگ می ریزیم و روی آنرا با برنج     می پوشانیم و دیگ را روی آتش می گذاریم . درآنرا می بندیم تا عرق بکند، آب مرغ یا بره را از صافی رد می کنیم با 4 تا 5 قاشق سوپخوری روغن آبکرده و یک ملاقه شربت آلبا لو مخلوط می نمائیم و روی سطح برنج می دهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم می کنیم  در صورت دم کردن در فر یکساعت و ربع تا یکساعت و نیم با حرارت 300 درجه باید برنج دم بکشد و درصورت دم کردن روی آتش حرارت زیر باید ملایم باشد چون ته دیگ آلبالو پلو زود می سوزد.

در کشیدن آلبالو پلو باید دقت و سلیقه بکاربرد یکی دو کفگیر از روی برنج را برمی داریم، با کمی زعفران ساییده حل شده در آبجوش و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط می کنیم . خلال پسته را می شوییم ،خلال بادام را با کفگیر از دیگ خارج می کنیم و این دو خلال را از دیگ خارج می کنیم و این دو خلال را با برنج زعفرانی مخلوط می نماییم و برای روی دیس آنها را کنار می گذاریم قطعات گوشت را از دیگ خارج  می کنیم و پلو را در دیگ مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم .قطعات گوشت را روی آن می چینیم ، مرباییکه کنار گذاشته ایم با برنج زعفرانی مخلوط با خلال بادام و پسته را روی دیس    می دهیم و کمی روغن داغ کرده یا کره آبکرده روی دیس  می دهیم.
+ نوشته شده در  جمعه بیست و پنجم اردیبهشت 1388ساعت 16:19  توسط آشپزباشی  |